انواع باتری خودرو

انواع باتری خودرو

انواع باتری خودرو

تولیدکنندگان باتری خودرو را در انواع مختلف تولید کرده‌اند که ما در ادامه شما را با دو نوع از مشهورترین آن‌ها آشنا می‌کنیم.

باتری اتمی (Free Maintenace)

باتری‌ اتمی یکی از رایج‌ترین انواع باتری خودرو است که به باتری‌های غیر سیلد نیز شناخته می‌شوند. همچنین این مدل باتری به نام باتری با مراقبت کم‌ نیز شهرت دارد و تولیدکننده آن را متشکل از صفحه سرب آنتیموان کلسیم که دو آلیاژی یا هیبریدی است، ساخته است.

صفحات داخل باتری اتمی پیش از ساخته شدن شارژ می‌شود و سپس به شکل دسته صفحه تبدیل شده و پس از منتاژ کردن، به صورت باتری اتمی به بازار عرضه می‌شود.

تولیدکنندگان این نوع باتری روی اکثر آن‌ها چشمی تعبیه می‌کنند که به سه رنگ سفید، سبز و قهوه‌ای است.

چشمی سبز نشان دهنده سالم و شارژ بودن باتری اتمی است. چشمی قهره‌ای از سالم و دشارژ بودن باتری اتمی خبر می‌دهند و چشمی سفید رنگ نیز خراب بودن باتری را اعلام می‌کند.

از مزایای استفاده از باتری اتمی یا غیر سیلد، دوام و طول عمر بیشتر آن‌ها در آب و هوای گرم است. در این نوع باتری می‌توان در صورت نیاز آب اضافه کرد و همچنین غلظت ویژه آن را با هیدرومتر اندازه‌گیری کرد.

باتری اسیدی (Low Maintanace)

باتری اسیدی یا باتری‌ بدون مراقبت نوع دیگر باتری خودرو است و از صفحه سرب-کلسیم تشکیل شده است. این باتری‌ها به دلیل نوع ساخت به سرعت شارژ می‌شود. همچنین در برابر شارژ بیش از حد نیز مقاومت زیادی از خود نشان می‌دهد.

باتری اسیدی عمر طولانی‌تری نسبت به دیگر باتری‌های خودرو دارد ولی زمانی که دشارژ عمیق می‌شود به دلیل بالا رفتن ریزش مواد فعال صفحات به سرعت از کار افتاده و خراب می‌شود.

جالب است بدانید که این مدل باتری خودرو توسط گاستون پلانته فیزیکدان فرانسوی قرن ۱۹ میلادی اختراع شد.

باتری اسیدی به دلیل هزینه کم و عرضه بالا حتی با اینکه نسبت به وزن و حجم انرژی کمی را ذخیره می‌کند، در وسایل نقلیه موتوری استفاده می‌شود.


باتری خودرو مناسب

همانگونه که قبلا نیز بیان شد، باتری خودرو یکی از قطعات اصلی و مهم خودرو است که سلامت خودرو رابطه مستقیمی با سلامت آن دارد. از این رو بسیار مهم است که بدانیم چه نوع باطری مناسب خودرویی که از آن استفاده می‌کنیم هست.

می‌دانیم که وظیفه اصلی باتری خودرو تامین انرژی الکتریکی دیگر قطعات خودرو است و این وظیفه مهم هنگام استارت زدن بیش از هر زمان دیگری مشاهده می‌شود.

آمپر باتری

جالب است بدانید که یکی از مواردی که بهتر است هنگام خرید باتری خودرو به آن توجه کرد، آمپر باتری است. تمامی باتری‌های تولیدی برای خودروهای مختلف با یک عدد آمپر خاص مشخص می‌شود. این عدد نشان می‌دهد که حداقل آمپر مجاز برای باتری چیست.

در خودروهای مختلف به جریان الکتریکی متفاوتی نیاز است تا بتوان انرژی قطعات تشکیل دهنده خودرو را تامین کرد. بنابراین باتری‌ها با توجه به نوع خودرو و آمپر مورد نیاز انتخاب می‌شود.

هرچند نباید فراموش کرد در صورتیکه سیستم‌های صوتی قوی به خودرو نصب شده باشد، از باتری خودرو با آمپر بالا استفاده کرد تا انرژی الکتریکی مورد نیاز تمامی قطعات خودرو و سیستم صوتی تامین شود.

باتری مناسب برای خودروی شما

باطری خودرو همان منبع ذخیره برق در خودرو است که وظیفه انتقال نیروی الکتریکی را به قسمت‌های مربوطه ایفا می‌کند؛ و باید در انتخآب‌باطری مناسب برای وسیله نقلیه خود به نکاتی دقت کنید تا بهترین و مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشید.

جعبه‌ای که تمام اجزاء یک باتری را در خود جای می‌دهد پوسته باتری نامیده می‌شود. پوسته یا بدنه باتری‌ها باید در مقابل اثرات اسید مقاوم باشند علاوه بران در باید بتواند تغییرات دما ۵۰- تا ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد و ضربه نیز تحمل کند. در گذشته پوسته باتری را از نوعی لاستیک تهیه می‌کردند اما امروزه معمولاً از پلاستیک‌ها مخصوص برای این کار استفاده می‌شود.

واقعاً چه نوع آن برای شما مناسب‌تر است؟
تنها راه برای فهمیدن جواب سؤال بالا تست دینام با دستگاه مخصوص است. نیروی متخصص با تست دینام شما را در انتخاب نوع باتری راهنمایی خواهند کرد. ابتدا باید دقت کنیم، ولت باتری که به زبان ساده همان قدرت برق باتری است که تمامی باتری موجود معمولاً ۱۲ ولت است.

آمپر باتری که به زبان ساده همان میزان ذخیره برق باتری بوده بین ۳۵ تا ۲۲۰ برای خودروها متغیر است و خروجی برق باتری که ترکیبی از ولت و آمپر است یعنی در دمای -۱۸ سانتی‌گراد باتری چه قدر نیرو با ولتاژ ۱۲ می‌تواند خارج کند.

قدرت استارت زنی

باتری‌های پیشنهادی با توجه به میزان مصرف برقی خودرو و همچنین قدرت دینام برای شارژ و فضای موجود برای باتری تعیین شده است.

جدول زیر، راهنمای مناسبی برای آمپر های مصرفی مورد نیاز (فابریک شرکتی) و آمپر پیشنهادی برای باتری های اتمی و غیر اتمی خودروهای خارجی و ایرانی می باشد.

 نوع خودرو آمپر مورد نیاز ( فابریک شرکتی) آمپر پیشنهادی
 رنو و پی کی ۵۰ آمپر ۵۰ آمپر یا ۵۵ آمپر
 انواع پراید ۵۰ آمپر ۵۵ آمپر
 مزدا ( وانت بار ) ۶۰ آمپر ۶۰ آمپر یا ۷۰ آمپر
 پیکان وانت ۶۰ آمپر ۶۰ آمپر یا ۷۰ آمپر
 پژو ۴۰۵ ۶۶ آمپر ۶۶ آمپر یا ۷۴ آمپر
 پژو ۲۰۶ و SD ۵۰ آمپر ۵۵ آمپر
 پژو پارس ۶۶ آمپر ۶۶ آمپر یا ۷۴ آمپر
 تیبا TIBA ۵۰ آمپر ۵۵ آمپر
 نیسان سایپا بنزینی ۷۰ آمپر ۷۰ آمپر یا ۷۴ آمپر
 نیسان سایپا دیزل ۸۸ آمپر ۸۸ آمپر یا ۷۴ آمپر کره ایی
 انواع سمند ۶۶ آمپر ۶۶ آمپر یا ۷۴ آمپر
 پژو روآ Roa ۶۰ آمپر ۶۰ آمپر یا ۷۰ آمپر
 پیکان ۶۰ آمپر ۶۰ آمپر
 ریو ۶۶ آمپر ۶۶ آمپر یا ۷۴ آمپر
 مگان ۷۰ آمپر ۷۴ آمپر
 زانتیا ۶۶ آمپر ۷۴ آمپر
 تندر ۹۰ ( ال نود )  ۶۰ آمپر  ۶۰ آمپر
 ماکسیما  ۶۶ آمپر  ۷۴ آمپر
 ام وی ام ۱۱۰ ۳۵ آمپر ۳۵ آمپر
 ایسوزو ۵ تنی ۱۲۰ آمپر ۱۲۰ آمپر
 ایسوزو ۶ تنی ۶۰ آمپر  ۶۶ آمپر
4

Share:

پست های پر بازدید

    سبد خرید

    ورود به حساب کاربری

    ×